kezdő workout edzésterv, kezdő calisthenics edzésterv

Level1 workout edzésterv

Mindig is távol állt tőlem a húzódzkodás, a fekvőtámasz és a hagyományos értelemben vett gyúrás világa. Pedig gimnazista korom óta rendszeresen sportolok, mégsem motivált engem, hogy a legtöbb tolódzkodás én tudjam megcsinálni. Az amolyan kicsi de gyors kategóriába tartoztam, amit ki is tudtam használni az edzéseken. Aztán elkezdődött a hátfájásom… Ez aztán elég motivációt adott, hogy elkezdjek foglalkozni az izmaimmal. Főként a törzsem izomzatát kellett helyrehoznom, ami ezen a ponton egyáltalán nem tartotta a nyomi gerincemet. Így sodródtam szépen lassan a sajáttestsúlyos edzések és végül a Calisthenics felé és szerettem bele végleg. Ezt csak azért mesélem el neked, mert ha van ember akinél mélyebbről nem tudsz indulni, az én vagyok. Viszont nem szeretnék senkit bátorítani, hogy pl. gerincsérvvel álljon neki, mert lehet több kárt okozol vele. Ha viszont nincsenek ilyen problémáid és szeretnéd elkezdeni a sajáttestsúlyos edzéseket, akkor első körben az 5 alap gyakorlattal kell elkezdeni foglalkozni.

0 comments
online személyi edzés

Szélmalomharcosok

Tudtad, hogy a legtöbb ember igazi szélmalomharcos, ha a sportról van szó? Próbálnak fejlődni, fogyni, erősebbek lenni, de közben a legtöbbjük hibás módszereket használ egy nem átgondolt edzés terv szerint (márha van persze). Konkrét példaként fel tudnám hozni azt az esetet, amikor az ismerősöm erősödni akart, szép markáns ‘felpumpált’ izmokat. Ennek megfelelően elment kondiba, ott pedig semmi háttértudással elkezdett nulla súlyokkal edzeni órákig. Ezt csinálta egy hónapig, aztán feladata, mivel nem látott semmi fejlődést. Én nem csodálkoztam és el is mondom, miért.

0 comments
betegen edzés, edzhetek-e betegen

Betegen edzés

Meg sem tudom számolni hányszor mentem le edzésre betegen csak azért, mert nem akartam lemaradni a többiektől. Féltem, hogy, ha kihagyok egy alkalmat haragudni fognak rám, sőt volt olyan edzőm, aki meg is erősített, hogy jó, hogy eljöttem, mert legalább kiizzadom a betegséget. Míg ezt mondta, többen bólogattak is a csoportból, így megnyugodtam. Aztán végül nem ez történt. Értelemszerűen….

0 comments

Training Guide Book

Elkészült a múlt héten ígért lista nektek! Anno a saját bőrömön tapasztaltam meg, mihez vezethet, ha felkészületlenül vágsz bele a mozgásba. Te jó ég mennyi időt takaríthattam volna meg xD. Úgyhogy úgy döntöttem, összeszedem azt a pár tanácsot, amit a fiatal kori önmagamnak is adnék és feltöltöttem őket egy ebook formájában.

0 comments

Népszerű bejegyzések

május 22, 2020
május 27, 2018