Válj erősebbé és magabiztosabbá!

 Kemény edzések. Nagyszerű közösség. Minden amire szükséged van, hogy megtaláld önmagad!

#storytime

Hogyan lett más az életem a capoeira miatt?

Gimnazista diákként rémesen unottan teltek a napjaim. Iskola, aztán házi , gépezés, aztán alvás és kezdődött másnap elölről. Mintha a rádióból ugyanaz az egy szám szólna folyamatosan. Bár jók voltak a jegyeim, nem igazán gondoltam, hogy különleges lennék bármiben is. Átlagos voltam a szó legszorosabb értelmében. Pedig valahol mélyen hittem, hogy ennél több van bennem.

Mondd, érezted ezt már te is? Tudod azt a hiányérzetet, hogy te többet szeretnél az élettől. De semmi energiád sincs, annyira, hogy sokszor felkelni sincsen kedved, nem, hogy elmenjél mozogni. Pedig tudod, hogy kellene, de még sincs semmihez kedved. 

Én is ilyen voltam, de egy csapásra megváltozott minden, amikor 10 évvel ezelőtt betévedtem egy órára…

 “ A capoeira közel sem annyira idegen már tőlünk, mint 20 éve amikor megjelent Magyarországon. Mára egy igencsak népszerű sporttá nőtte ki magát, ahol a mozgás mellett a közösség is nagy szerepet kap. Maga a capoeira Brazíliából származik, ahol a rabszolgasorba taszított, elhurcolt törzsek tagjai fejlesztették ki, hogy meg tudják védeni magukat. Az idő elteltével természetesen sokat fejlődött, mire a 90-es években elindult világhódító útjára.”

 

 Ennyi idő elteltével  úgy gondolom, rengeteg mindent köszönhetek ennek a sportnak. Sokkal magabiztosabb lettem nem csak az edzőteremben, de most már a munkahelyemen is. Sokat tanultam önmagamról és a világról is. Megtanultam küzdeni azért, amit szeretnék és most már úgy gondolom bármit meg tudok valósítani. Rengeteg barátom lett, nem csak itthon, hanem más országból, más földrészekről is és megismerkedtem életem szerelmével. Arról nem is beszélve, hogy a capoeira adta meg az ötletet, hogy beiratkozzak egy sportedző képzésre, amivel egy teljesen más irányban indult el az életem. Most pár év elteltével a kis csapatunkkal olyan  edzés programot dolgoztunk ki, ami a capoeirára építve segítsen másoknak is megtalálni az önmaguk felé vezető utat.

Miben különbözik ez más edzésmódszeről?

Mire számíthatsz egy edzésen?

MOZGÁS
Igazi kemény edzés, mely az egész testet átmozgatja és megdolgoztatja. Egyszerre képes fejleszteni a hajlékonyságot és az erőt, illetve az állóképességet. Nagy hangsúlyt fektetünk az akrobatikára és a testkoordinációt fejlesztő gyakorlatokra.

FELTÖLTŐDÉS
Az edzéseken garantált a kikapcsolódás. Az oly gyakran használt 'flow' érzést nálunk megtalálod. A mozdulatok végrehajtása közben eszedbe sem fog jutni a munka, a suli vagy bármi más. Itt úgy fáradsz el, hogy utána tele leszel energiával.

ZENE
Az órákon folyamatosan szól a zene. Főként tradicionális capoeirás zene, de nem ritka, hogy erősítés közben egy-egy sláger is megszólal. Mivel nagyon fontos eleme ennek a sportnak a zene, sokat szoktunk énekelni, közösen zenélni és a hangszerek használatát is megtanuljuk.

KÖZÖSSÉG
A jó edzéshez elengedhetetlen a jó közösség. Fontos számunkra, hogy ez ne csak az a hely legyen, ahova lejársz mozogni, hanem, ahol a barátaiddal együtt fejlődsz. Rengeteg közösségi programot szervezünk edzéseken kívül is legyen szó közös gyakorlásról, vagy egy pörgős esti buliról.

Kipróbálnád? Tötsd le ingyen az 54 oldalas e-bookunkat, melyben 5 db mini tréninget találsz!!

Ha gondolod, nézd meg az egyik fellépésünkről készült videot!!

Szeptembertől új edzések indulnak!

Ifi, Felnőtt (14 éves kor fölött)

Sajnos a capoeira edzéseim jelenleg szünetelnek! 🙁

Ha szeretnéd még is elkezdeni a Foxhouse SE edzéseit javaslom neked. 

KATTINTS IDE és viszlek is az oldalra! 

 

 

Rólam pár szó

Kiss Enikő - E.Instructora Rosaflor

Sziasztok! Eni vagyok, de a legtöbben Rosaként [roza] ismernek.

Jelenleg tervező mérnökként dolgozok teljes állásban, de mellette erősítő edzéseket és capoeira órákat is tartok. Szeretném az embereknek megmutatni, hogy nem csak azok tudnak sportosan kinézni és eredményeket elérni, akik ebből élnek, hanem azok is, akik csak a szabadidejükben sportolnak. Hiszen, ha szereted az adott mozgást és kicsit jártas vagy  a timemanagmentben hidd hogy a mozgást lazán be lehet illeszteni az ember napirendjébe. Amit tudni érdemes még rólam, hogy imádok táncolni, akrobatikázni, de legfőképp capoeirázni, amit már 16 éves korom óta aktívan űzök.

Ez motivált engem, hogy 2018-ban elvégezzek egy OKJ-s sportoktató képzést, amit egy személyi edző képzés is követett.

Elérhetőség:         Rosa +36 30 788 9551  

Oldalam:         www.rosaflor.hu        

 

 

© 2019 Foxhouse. 

Adatvédelmi tájékoztató

Translate »