“El sem hiszed, hogy mire lennél képes, egészen addig, amíg meg nem próbálod”

A Foxhouse Sportclubbal közösen 2022 januárjától kezdő akrobatika edzéseket tartok a belvárosban 

Kezdő akrobatika

Minden mozgásforma az önkifejezésnek egy eszköze, és különösen igaz ez az akrobatikára is. Sokan azért kezdik el, mert egy nehezebb mozdulat megtanulásával szeretnének kitűnni a tömegből, vagy éppen ellenkezően egyszerűen csak önmaguknak akarják bebizonyítani, hogy ők képesek erre. Azonban a legtöbben nem gondolnak rá, hogy ezeknek a rendkívül összetett-, nagy koncentrációt igénylő mozdulategyütteseknek először mindig az alapjait kell biztonságosan elsajátítani, hogy később ki tudjon teljesedni benne az ember és emellett elkerülje a sérüléseket is. Ez egy hosszú és időigényes folyamat, ami sokszor elrettenti az embereket, így azonnali sikerélmény híjján idő előtt motivációt vesztetten abbahagyják a gyakorlást. 
Mi kezdő edzéseinken ezt próbáljuk megelőzni, még pedig úgy, hogy a legtöbb segítséget igyekszek megadni ehhez a kezdeti időszakhoz.

Miben különbözik ez más óráktól?

Az edzésterv során 5 hónap alatt sorra vesszük az akrobatika „elméleti” kihívásait (egyensúly fejlesztés, belső félelmeinken való felülemelkedés, mozdulatok dinamizálása, koncentráció-fókusz), illetve alapszinten gyakorlati tudásra teszünk szert a fejen- és kézenállásokban, kézenátfordulásokban, aerodinamikát igénylő ugrásokban, további egyéni preferenciákban. Részvétel nem kötött semmihez, bárki nyugodtan csatlakozhat akár menet közben is, de fontos megjegyezni, hogy az órák anyagai egymást kiegészítik és alátámasztják. Érdemes tehát még az elején kezdeni velünk.

Személyes történetem

Amikor első alkalommal elkezdtem akrobatika edzésekre járni, eleinte végtelenül lelkes voltam. A legtöbb mozdulathoz meg voltak az alapjaim, így kezdetben elég sokat fejlődtem. Később viszont lankadt a lelkesedésem. Egy idő után úgy éreztem, nem figyelnek eléggé rám, nem azokat az elemekre koncentrálunk, amiket én szeretnék, és az óra nagy része inkább az erősítéssel telt el, ahelyett, hogy gyakoroltunk volna.

Ezekből a rossz élményekből tanulva, igyekeztem összeállítani egy kurzust, ahol minden segítség a rendelkezésre áll.

Nem szeretnék zsákbamacskát árulni, sokat kell majd neked is tenned, hogy a nehéz mozdulatok sikerüljenek, de minden más feltételt igyekszünk, a Foxhouse Sportegyesülettel közösen mi megteremteni neked. 

Mozgás

Igazi kemény edzés, mely az egész testet átmozgatja és megdolgoztatja. A testkoordináció és az egyensúly látványosan fejlődik óráról órára. A feladatok gyakorlása közben szinte észrevétlenül leszel egyre erősebb és hajlékonyabb. 

Motiváció

A megfelelő motiváció elengedhetetlen, ha gyorsan szeretnél fejlődni. Ehhez szeretnénk segítséget adni egy új zárt csoporttal, ahova minden szükséges segédanyagot és extra tippet feltöltünk, amik az edzéssel kapcsolatosak.

Közösség

A jó edzéshez elengedhetetlen a jó közösség. Fontos számunkra, hogy ez ne csak az a hely legyen, ahova lejársz mozogni, hanem, ahol a barátaiddal együtt fejlődsz. Rengeteg közösségi programot szervezünk edzéseken kívül is legyen szó közös gyakorlásról, vagy egy pörgős esti buliról.

Sikerélmény

Az edzéstervet úgy állítottuk össze, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit keres. Az alaptechnikák megtanulásával kezdünk, hogy a nehezebb mozdulatok elsajátításához megfelelő alapunk legyen. 

Ha szeretnéd az edzést kipróbálni kockázatmentesen, gyere el az ingyenes nyílt alkalomrar, január 12-én!

Helyszín:

Pázmány Péter Katolikus Egyetem

Szentkirályi utca 26.

Időpont:

Szerda: 20:30 – 22:00

Egyesületi tagjainknak EXTRA kedvezmény!

Árak:

havidíj: 9000 ft (Foxhouse SE tagoknak: 7500 ft)

óradíj: 2600 ft  (Foxhouse SEtagoknak: 2200 ft)

Elérhetőség: 

Kiss Enikő: +36 30 788 9551  kiss.eniko1992@gmail.com

Foxhouse Sportegyesület oldala:  www.foxhouse.hu

 

Translate »